Špenát s moringou
07.04.2020
Špenát jistě není třeba představovat. Víte ale, že právě do špenátu se skvěle hodí moringový prášek? Vyzkoušejte a uvidíte, že budete mít ze zdravého jídla ještě lepší pocit.
DOBA PŘÍPRAVY
Přibližně 15 min.
INGREDIENCE
- 1 ks cibule
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
- 2-4 stroužky česneku
- 3 čajové lžičky moringového prášku
- 400 g čerstvého/mraženého listového špenátu
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- vejce
POSTUP
Pokud používáme mražený špenát, předem rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenátové listy, česnek a chvíli dusíme. Přidáme zakysanou smetanu, moringový prášek, osolíme, opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku dle libosti.
DOBROU CHUŤ!
TIP
Špenát podáváme například s vařenými vejci a bramborami, či jako přílohu k masu.
Místo klasických vajec ,,natvrdo" lze připravit omeletu a špenát v ní elegantně naservírovat. Inspirujte se fotkami.