Moringový puding
Honí vás mlsná a nechcete se péct s moringovými cupcakes? Máme pro vás alternativu, kterou si můžete dopřát jak na snídani, tak na svačinu, či jako dezert. Na přípravu moringového pudinku vám stačí pouze několik ingrediencí, zaženete chuť na sladké (případně pokud držíte cukry nízko, jednoduše vynechejte i med) a ještě dodáte tělu díky morinze vitamíny a minerály.
DOBA PŘÍPRAVY
- přibližně 15 min + 2h v lednici
INGREDIENCE (4 PORCE)
- 1 plechovka (400 ml) plnotučného kokosového
mléka. (Pozor, ať nekoupíte kokosovou vodu, volte raději označení ,,cream" než ,,milk", abyste z něj vyšlehali puding)
- 2 ČL moringového prášku
- 2 ČL želatiny v prášku
- 2 PL medu
- špetka soli
POSTUP
4. Do zahřáté mléčné směsi přidejte směs s moringou a želatinou a dobře promíchejte. Pokud máte ve vzniklé směsi hrudky, právě teď je ta chvíle, kdy je můžete ponorným mixérem rozmixchovat.
5. Nechte směs odpočívat bez zakrytí asi 30 min, následně ji zakryjte a chlaďte další 1,5h, nebo dokud není tuhá.
6. Ručním mixérem následně pudink rozmixujte dojemna. Chvíli to potrvá, buďte trpěliví.
7. Voilá! Pudink servírujte do 4 mističek, případně dozdobte ovocem, např. malinami.