Moringové wafle

19.04.2021

Moringové wafle jsou takovou ideální víkendovou snídaní. Vzbudíte se, dáte si ranní jógu nebo alespoň krátké protažení, pustíte oblíbenou hudbu a uděláte výbornou snídani. Máte čas vytáhnout vaflovač, připravit si ovoce, javorový sirup a šlehačku, dát vařit kávu nebo čaj... připravit si těsto, upéct wafle, ozdobit je a v klidu si je vychutnat u stolu, nebo v posteli, to už je na vás.

Naše moringové wafle jsou nejenom vláčné a nadýchané, ale navíc zdravé - díky vysokému obsahu minerálů, vitamínů a antioxidantů z moringového prášku dodáte vašemu tělu všechny potřebné živiny hned po ránu. Však je to potřeba, ať máte o víkendu co nejvíc energie na všechny vaše aktivity!

DOBA PŘÍPRAVY

20-30 minut

INGREDIENCE (8 waflí)

  • 225 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1-2 lžíce moringového prášku
  • 300 ml mléka (rostlinné, nebo kravské)
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1-3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 ČL cukru (můžete vynechat, nebo nahradit agávovým sirupem)

POSTUP

Všechny suroviny si odvážíme a odměříme. Potom je smícháme všechny dohromady v míse a dobře promícháme, aby bylo těsto hladké a nebyly v něm hrudky.

Do vaflovače vlijeme těsto a pečeme. Délka pečení závisí na tom, jaký máte vaflovač, ale měly by to být cca 3-4 minuty na jednu várku.

Po upečení ozdobíme podle chuti.

TIP

My wafle nejraději zdobíme čerstvým ovocem - banány, kiwi, hroznové víno, jahody, maliny... Ale výborné je i přelít wafle horkými malinami, borůvkami, nebo lesní směsí.

Doplnit wafle můžete šlehačkou, zakysanou smetanou, nebo jogurtem.

A na závěr je polijte javorovým sirupem!


DOBROU CHUŤ!