Moringové wafle
Moringové wafle jsou takovou ideální víkendovou snídaní. Vzbudíte se, dáte si ranní jógu nebo alespoň krátké protažení, pustíte oblíbenou hudbu a uděláte výbornou snídani. Máte čas vytáhnout vaflovač, připravit si ovoce, javorový sirup a šlehačku, dát vařit kávu nebo čaj... připravit si těsto, upéct wafle, ozdobit je a v klidu si je vychutnat u stolu, nebo v posteli, to už je na vás.
Naše moringové wafle jsou nejenom vláčné a nadýchané, ale navíc zdravé - díky vysokému obsahu minerálů, vitamínů a antioxidantů z moringového prášku dodáte vašemu tělu všechny potřebné živiny hned po ránu. Však je to potřeba, ať máte o víkendu co nejvíc energie na všechny vaše aktivity!
DOBA PŘÍPRAVY
20-30 minut
INGREDIENCE (8 waflí)
- 225 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1-2 lžíce moringového prášku
- 300 ml mléka (rostlinné, nebo kravské)
- špetka soli
- 2 vejce
- 1-3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 ČL cukru (můžete vynechat, nebo nahradit agávovým sirupem)
POSTUP
Všechny suroviny si odvážíme a odměříme. Potom je smícháme všechny dohromady v míse a dobře promícháme, aby bylo těsto hladké a nebyly v něm hrudky.
Do vaflovače vlijeme těsto a pečeme. Délka pečení závisí na tom, jaký máte vaflovač, ale měly by to být cca 3-4 minuty na jednu várku.
Po upečení ozdobíme podle chuti.
TIP
My wafle nejraději zdobíme čerstvým ovocem - banány, kiwi, hroznové víno, jahody, maliny... Ale výborné je i přelít wafle horkými malinami, borůvkami, nebo lesní směsí.
Doplnit wafle můžete šlehačkou, zakysanou smetanou, nebo jogurtem.
A na závěr je polijte javorovým sirupem!
DOBROU CHUŤ!