Cupcakes s moringou

10.06.2020

Víte, že moringu můžete využít i ve chvílích, kdy si chcete zahřešit a osladit život? My jsme si nedávno vyzkoušeli připravit skvělé cupcakes, po kterých se jen zaprášilo. Tak byly famózní! Vyšli jsme z receptu Máma peče doma, udělali drobné změny a vyšla nám tato nádhera. A pokud máte doma odpůrce špenátu, věřte, že v tomto sladkém vláčném dortíku ani nebudou vědět, že je jeho součástí, a ještě budou nadšeni z té mechové barvy ;-)

DOBA PŘÍPRAVY

Přibližně 1h + doba na chládnutí + 30 min na dodělání

INGREDIENCE NA KORPUS

  • 1 citron
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 4-5 ČL moringového prášku
  • 160 g cukru krupice
  • 175 ml oleje
  • 310 g hladké mouky
  • 400 g čerstvého/mraženého špenátu

INGREDIENCE NA KRÉM

  • 20g cukr moučka
  • 250g mascarpone
  • 250g polotučného tvarohu

POSTUP

1. Čerstvý špenát omyjeme, necháme okapat přebytečnou vodu / mražený špenát rozpustíme a slijeme přebytečnou vodu. Špenát rozmixujeme dohladka.

2. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké, světlé a nadýchané pěny. Poté za stálého šlehání přiléváme po troškách olej. K vyšlehané směsi přidáme špenát, moringový prášek, citronovou kůru a krátce prošleháme.

3. Do vyšlehané směsi přidáme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a zapracujeme.

4. Pečeme cca 20-25 min na 170°C. Po upečení vyndáme dortíky z formy a necháme je vychladnout. Po vychladnutí rozmixujeme 4 dortíky najemno.

5. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone s tvarohem na malé otáčky prošleháme a přidáme cukr. Krém dáme do cukrářského sáčku a naneseme na dortík.

6. Na krém přidáme umixovaný ,,mech".

7. Cpeme se bez výčitek.

DOBROU CHUŤ!