Cupcakes s moringou
Víte, že moringu můžete využít i ve chvílích, kdy si chcete zahřešit a osladit život? My jsme si nedávno vyzkoušeli připravit skvělé cupcakes, po kterých se jen zaprášilo. Tak byly famózní! Vyšli jsme z receptu Máma peče doma, udělali drobné změny a vyšla nám tato nádhera. A pokud máte doma odpůrce špenátu, věřte, že v tomto sladkém vláčném dortíku ani nebudou vědět, že je jeho součástí, a ještě budou nadšeni z té mechové barvy ;-)
DOBA PŘÍPRAVY
Přibližně 1h + doba na chládnutí + 30 min na dodělání
INGREDIENCE NA KORPUS
- 1 citron
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 4-5 ČL moringového prášku
- 160 g cukru krupice
- 175 ml oleje
- 310 g hladké mouky
- 400 g čerstvého/mraženého špenátu
INGREDIENCE NA KRÉM
- 20g cukr moučka
- 250g mascarpone
- 250g polotučného tvarohu
POSTUP
1. Čerstvý špenát omyjeme, necháme okapat přebytečnou vodu / mražený špenát rozpustíme a slijeme přebytečnou vodu. Špenát rozmixujeme dohladka.
2. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké, světlé a nadýchané pěny. Poté za stálého šlehání přiléváme po troškách olej. K vyšlehané směsi přidáme špenát, moringový prášek, citronovou kůru a krátce prošleháme.
3. Do vyšlehané směsi přidáme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a zapracujeme.
4. Pečeme cca 20-25 min na 170°C. Po upečení vyndáme dortíky z formy a necháme je vychladnout. Po vychladnutí rozmixujeme 4 dortíky najemno.
5. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone s tvarohem na malé otáčky prošleháme a přidáme cukr. Krém dáme do cukrářského sáčku a naneseme na dortík.
6. Na krém přidáme umixovaný ,,mech".
7. Cpeme se bez výčitek.