Avokádový dip s moringou
Avokádový dip považuji za největší lahůdku, která je navíc hrozně zdravá. Avokádo obsahuje kvalitní roslinné tuky, česnek dip krásně ovoní a moringový prášek z dipu udělá opravdové superjídlo se skvělou kombinací vitamínů, minerálů a antioxidantů. Avokádo v podstatě nejím jinak, než v této úpravě. Ještě piji avokádový juice, ale to pouze v Etiopii. Až tam budete, určitě ho vyzkoušejte.
Kdo tento recept nezná, rozhodně jej musí ochutnat - a podle své chuti pak můžete kombinovat ingredience (já osobně cibuli nemusím, ale česnek by mi naopak vyloženě chyběl), přidávat třeba kousky cherry rajčátek nebo oliv. Uvidíte, že si najdete vlastní recept, který budete milovat.
Dip si můžete mazat na chleba, jíst ho s batátovými hranolkami nebo třeba jako zeleninovou přílohu k dobrému steaku.
DOBA PŘÍPRAVY
Přibližně 5 min.
INGREDIENCE
- 1 ks avokáda
- 1/2 cibule (skvělá je i šalotka)
- 1 čajová lžička prášku moringa
- 2 stroužky česneku
- šťáva z limetky/citronu
- chilli
- sůl
- pepř
POSTUP
Zralé avokádo rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, moringový prášek a vše dobře promícháme. Dle libosti dochutíme solí, pepřem, šťávou z limetky/citronu, popřípadě i špetkou chilli.
DOBROU CHUŤ!
TIP
Nezapomeňte na limetkovou/citronovou šťávu, která nejen, že dipu dodá skvělou chuť, ale kyselé prostředí zpomalí oxidaci (hnědnutí) avokáda. Váš dip tak zůstane příjemně zelený i na pohled.